Interjúk – Zeneipari Hivatal

 

A Zeneipari Hivatal blogjára készült zeneipari mélyinterjúk, szeretettel, mindenkinek:

 

“A mai napig tudok izgulni” – Rácz Gábor Kenny színpadmester

Volt, hogy maga Fink pakolt vele melós kesztyűben a koncert után, amin együtt dolgoztak. Veregette már a vállát az Iron Maiden, a Muse, a Hurts, vagy épp Johnny Rotten menedzsere, mikor aggódott egy helyzet miatt. A Fábián Juli emékesten 130 zenészt koordinált és szólított időben színpadra. Bármikor elmenne Manu Chao-hoz színpadmesternek. 11 évig dolgozott az A38-on színpadmesterként. A karrierje a későbbi Quimby- és Heaven Street Seven-tagokból álló Houdinis mellett indult. Rácz Gábor Kenny színpadmesterrel Décsy Eszter ült le beszélgetni. – Olvasd tovább itt!

fotó: Püsök Reni

“Aki sikeres, az rohadt sokat dolgozik ebben a szakmában” – Interjú Gáncs Andreával, a Budapest Bár menedzserével

Gáncs Andrea megkerülhetetlen szereplője a hazai zeneipari piacnak. Benne volt az A38 megálmodó csapatában, menedzselte az akkor, Andi munkájának köszönhetően nemzetközi sikereket arató Besh o Dromot, az Anima Sound Systemet és a Kistehén Tánczenekart is. Lényeglátó és rendszerközpontú gondolkodása hamar feltűnik az egyszeri szemlélőnek is: a férjével közösen kitalált Budapest Bár menedzsmentstratégiájáról már 2013-ban szakdolgozatot írtak a Budapesti Corvinus Egyetemen. Décsy Eszter tudatos szakmai döntésekről, zenekarműköd(tet)ésről és az elmúlt húsz évről beszélgetett vele. – Olvasd tovább!

fotó: Püsök Reni

“11 évesen már mentem turnékra, külföldre is” – Interjú Porkoláb Tamással, a Quimby fénytechnikusával

Ahogy a Quimby egyik tagja mondta: “sok zenekar megnyalná mind a tíz ujját, ha ilyen fénytechnikusuk lenne, mint ő”. Miközben ő tíz esetből nyolc alkalommal elégedetlen a munkájával – és közben ő is tudja, azt, amit ő hiányként érzékel, rajta kívül egy-két, igazán hozzáértő ember venné csak észre. Büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk: a Zeneipari Hivatal interjújában Porkoláb Tamás Egér fénytechnikussal beszélget Décsy Eszter – Olvasd tovább!

DSC_0506_-1024x684

fotó: Püsök Reni

“Nálunk a turnébuszban a női hiszti csírájában elfojtott” – Interjú az Anna & the Barbies menedzserével, Dénes Adéllal

Szókimondó, mert szabad. Dénes Adél, az Anna & the Barbies menedzsere Székelyudvarhelyről származik. a nagyváradi Moszka Kávézón keresztül Budapestig vezetett az útja. Hogyan lesz egy szobai közös turkálózgatásból menedzseri munka, hogyan néz ki a romániai fesztiválpiac és hogyan nevelgette a Punnany Massif későbbi turnémenedzserét? Décsy Eszter interjújából kiderül – Olvasd tovább!

unnamed-3-1024x684

fotó: Püsök Reni

Kommentek

komment